A lány, aki bejárja a világot!

2016. november 08. 06:19 - Csatangoló

Cassie de Pecol, egy 27 éves Connecticutból származó lány lesz a legfiatalabb utazó, aki a világ minden országában járt. A különleges eredmény eléréséhez már csak 16 ország hiányzik, azok között viszont ott van Szíria, Libanon, Izrael, Szudán.

A fiatal amerikai már kora tinédzser évei óta utazik, 20 éves koráig 26 országban járt, de csak tavaly határozta el, hogy 16 hónap alatt bejárja a világot, eddig 182 országba jutott el, és még idén – a 14 hónap lejárta előtt – szeretné meglátogatni a maradék 16 államot is. de Pecol utazásait egyébként tízezrek figyelték világszerte az Instagrammon , ahol megosztotta élményeit. Érdekes adat, hogy a 27 éves leányzó közel 60 millió forintot költött el, 254 repülőjegyet vásárolt, még úgy is, hogy a szállásainak egy részét szponzorok biztosították. Az utazása nemes célokat szolgál, Cassie nemcsak személyes indíttatásból ment világgá:az  International Institute of Peace through Tourism intézet mentorálja az utazót, hogy ezáltal is elősegítsék a világbéke és a zavartalan turizmus megteremtését! A fiatal lány szinte minden országban találkozott valamilyen politikussal, döntéshozóval, akik a turizmusért felelősek, és egyeztetett velük a biztonságos és békés turizmus megteremtéséről. Mindemellett bámerre is jár, vízmintákat gyűjt a világ minden tájáról nemzetközi környezetkutatók számára. Általában 2-5 napot tölt minden országban, ami saját blog-bejegyzései szerint is borzasztóan kevés ahhoz, hogy valóban megismerje az ott élő embereket. Magyarországon is járt egyébként a világrekordra pályázó utazó, akinek az utazásait https://expedition196.com oldalon követheted!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csatangolo.blog.hu/api/trackback/id/tr1011941787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nrbwg 2016.11.15. 12:13:48

Ennek kb.annyi értelme van mint felkeresni a világ összes éttermét de sehol nem enni semmit.Szerencsétlen pont a lényegről marad le azért, hogy valami ostoba rekordot magának tudhasson, ha egyáltalán rekordnak lehet az ilyet nevezni.
süti beállítások módosítása