Robert de Niro a hurrikán ellen

2017. szeptember 21. 07:27 - Csatangoló

Az idei hurrikán-szezon tönkretette a Karib-térség jó részét, az újjáépítés nem lesz könnyű feladat. Ezt segíti Robert de Niro is, persze egy kis önös érdekkel megspékelve, szállodát szeretne nyitni Barbudán. De mire számítsunk mi utazók, ha ide tervezzük a téli nyaralást, jelenleg a szigeteken ez a helyzet!

bigstock-cannes-france--may---rober-105290936.jpg

Barbuda 90%-a megsemmisült

Irma leginkább Barbudát érintette a térségben, az ingatlanok 90%-a megsemmisült. A becslések szerint 300 millió dolláros a kár, ami a sziget éves GDP-ének 20%-a. Jelenleg az alapellátások visszaállítása a legfontosabb, nincs tiszta ivóvíz, étel, a természeti pusztulás is jelentős, járványveszély van a szigeten. A híres színész Robert de Niro is beszállt az újjáépítési folyamatba, mivel szeretne a szigeten egy új szállodát nyitni: Paradise Found Nobu. Minden bizonnyal az idei téli szezonban még problémák lesznek a turisztikai szolgáltatásokkal is, így legfeljebb a katasztrófa-turistáknak ajánlott.

 St Martin lakosait evakuálták

A francia-holland St Martin szintén komoly károkat szenvedett, innen a turistákat evakuálták. A szállodák és hotelek nagy része megsemmisült, az újjáépítés hosszas folyamat lesz, Barbudához hasonlóan itt is az alapellátás visszaállítása a legfontosabb. A repülőtér – amely egyébként az egyik leghíresebb a világon, mert itt az utazók rendszeresen fújatják magukat a légcsavarokkal a közeli strandon – sem üzemel rendeltetésszerűen.

 14000 légijáratot töröltek a térségben

Bár Floridában nem okozott olyan jelentős károkat az Irma, ne feledjük a hurrikánszezonnak még közel sincs vége. Összesen 14.000 járatot töröltek a térségben, a gazdasági visszaesés elsősorban Miamit és Kuba szigetét érinti a becslések szerint. Az biztos, hogy az ünnepekre visszaállítják a megfelelő légiforgalmat és kijavítják az épületekben esett kárt, hiszen kezdődik a téli nyaralási szezon. Ebben az időszakban milliók érkeznek ide megünnepelni a karácsonyt és új évet.

 A Kajmán-szigetek októbertől várják ismét az utazókat

A Kajmán-szigeteken már elkezdődtek a felújítási munkálatok, a szállodák többsége októberre tervezi az újranyitást. Az Amerikai Virgin-szigetek közül St. Thomas szintén súlyosabb károkat szenvedett, így még oda sem lehet utakat szervezni, testvére St Croix viszont már most is várja a turistákat, a repülőtér, a kikötő zavartalanul üzemel, csakúgy, mint a legtöbb szálloda.

 Puerto Rico és Dominika már rendben

Hispaniola szigetén már minden rendben, így Haiti és Dominika is várja az ide érkezőket. Hasonló a helyzet Puerto Rico szigetén is, ahová több száz turistát evakuáltak Barbudáról és St. Martinról. A hírek szerint a brit Virgin-szigeteken működő hotelek és resortok is hamarosan újranyitnak, bár az igaz, hogy a British Airways csupán október közepétől tervezi újraindítani járatait a térségbe.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csatangolo.blog.hu/api/trackback/id/tr6412879392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása