Tuti tippek egy londoni kiruccanáshoz!

2017. május 05. 09:31 - Csatangoló

Londonba számtalan légitársasággal repülhetünk, de nem mindegy, hogy hogyan és mennyiért! Íme, a legtutibb tippek minden igényre.

Budapestről Flybe légitársaság érkezésével egyébként már minden irányból megközelíthetővé vált London.

 

 Egy kis ízelítő londoni élményeimből

Ha sietsz, válaszd a Southendet! Már többször voltam Londonban, sőt átszállással számtalan tengerentúli desztinációra repültem innen, az általános tapasztalatom az, hogy a Heathrow és a Gatwick repülőtér olyan nagy, hogy már a kijutás és a csomagok beszerzése sem egyszerű feladat. Nyugodtan plusz 2 órát számolhatunk a reptéri dolgokra. Ha sietünk, és nem szeretnénk a londoni kiruccanásunk első napját a repülőtéren tölteni, akkor válasszuk a Southend repteret, ahonnan ¾ óra vonattal könnyen bejuthatunk a belvárosba, ráadásul ez egy barátságos, kisebb forgalmú reptér gyors kiszolgálással. Májustól már Budapestről is közlekedik ide a Flybe légitársaság heti háromszor, a délutáni órákban, kedden, csütörtökön és szombaton.

 

Olcsó szállás jó közlekedéssel! Az az igazság, hogy London nem olcsó, főként, ha nem akarunk hostelben megszállni. A West Ham és a Whitechapel negyedek bár nem olyan patinásak, de kétségtelenül a legolcsóbb szállásokat kínálják, így spórolósoknak kiváló választást jelentenek. A Southendről a menetidő 45 perc a belvárosban található Liverpool street állomásig, de titkos tippként meg kell említeni az előtte fekvő Stratfordot is, amely a vonal utolsó előtti állomása. Ide alig háromnegyed óra alatt elérhetünk, és az állomás közel fekszik az előbb említett negyedekhez is. A látványosságok egyébként pár metrómegállóra vagy egy-egy kiadós sétára találhatóak.

 

Kérj segítséget kint élő magyaroktól! Ha valaki szeretne saját magyar nyelvű idegenvezetőt, vagy olcsó autós transzferre vágyik, akkor nyugodtan bejelentkezhet a kint élő magyar kolóniáknál. Számtalan turisztikai ajánlatot kaphat honfitársainktól, akik főként London keleti felén laknak. Ez a rész egyébként hihetetlen közel van a Southend reptérhez, így az ügyintézés gyorsabb és olcsóbb bármit is kérjen az ember. Ha valaki itt élő rokonlátogatásra indul, akkor mindenképpen a Flybe-t kell választania!

 

A bevásárlást ne hagyd ki! Ha Londonba megyek, akkor mindig üres bőrönddel érkezem, ugyanis a legtutibb street fashion divatmárkák itt sokkal olcsóbbak, mint nálunk, ráadásul sokkal szélesebb a kínálat is. Az otthoni árak töredékéért nyugodtan fel lehet frissíteni a nyári ruhatárat, csak egy a kérdés, hogy miként viszed haza a friss szerzeményeket. A Flybe-nél a kb. 50 eurós retúr alapárban egy 7kg-os kabincsomag (55cm x 35cm x 20cm) van benne, de 100 eurós emelt áron már egy 20 kg-os bőröndöt fel is adhatunk. Ráadásul ez utóbbinál szabadon változtathatjuk az utazásunk paramétereit (időpont stb.) Mielőtt fapadost választasz, nézd át a csomaglehetőségeket!

 

Irány az angol tengerpart! Ha valaki már unja a városi forgatagot, esetleg már százszor látta a Big Bent és a királyi őrségváltást, akkor érdemes Southendben maradni a tengerparton. A Temze torkolatánál gyönyörű partokon bóklászhatunk, ahol színes és fehér faházacskák csipkézik a strandokat. Különleges hangulata van ezeknek a partoknak, jó időben szélfogók mellett sütkérezhetünk a homokon, s bár nekünk kicsit hideg a víz még nyár közepén is, azért homokvárat építeni, vízisportolni itt is kiválóan lehet.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csatangolo.blog.hu/api/trackback/id/tr5312482445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása