10 legextrémebb szállás Magyarországon

2019. október 10. 12:04 - Csatangoló

Lombház, templomhotel, buborék és hordóapartman, hajólakás vagy akár ekhós szekér, Csepel teherautó platója várja vendégeit.

hordo1.png

A napokban olvastam, hogy Kaliforniában egy nyugdíjazott pilóta szuper apartmant rendezett be a repülőgépében és annak hangárjában. De megnyugtatok mindenkit, nem kell ennyire messzire utazni, ha egyedi vagy extrém szállásra vágyunk, itthon is határtalan a bérbeadók fantáziája: íme a legkülönlegesebb szállások belföldön.

Házikó a lombok között

Ha valakinek gyermekkorában volt faházikója a kerti fán, akkor imádni fogja ezt az őrségi szállást, ahol ismét gyereknek érezheti magát mindenki. A komfortos Lombkorona házat naponta 20-30.000 forintért vehetjük bérbe vendégszámtól függően. Az erdő, a csend és a hihetetlen kilátás miatt érdemes elviselni a lépcsőzés fáradalmait.

Echós szekér a vándorkényelem

Állítólag a debreceni Cívis gazdák egykoron ekhós szekérrel – azaz ácsolt sátorral fedett egyrudas szekérrel – járták az országot, így nem jelentett gondot, ha rájuk esteledett a magyar puszta közepén. Most mi is kipróbálhatjuk Őrimagyarósdon, hogy milyen lehetett a szabad ég alatt éjszakázni egy szekéren.

 echosszeker.jpg

Barlanglakás csodás panorámával

Állítólag a múlt században még Budapesten is éltek emberek barlangokban, bár csak a legszegényebbek maradtak a szellőzés nélküli sötét helyeken. Ma már egy barlanglakás csodás panorámával és utánozhatatlan hangulattal bír és ezt bárki kipróbálhatja Sirokon.

Pöfögő Csepel teherautó újraálmodva

Egy régi Csepel teherautót álmodott újra a tulajdonosa és készített belőle egy csodás nyaralót Bükkösdön. Ráadásul a különleges négykerekű egy privát tó partján parkol, sőt még medence is a vendégek rendelkezésére áll. Ha valami különlegesre vágyunk, akkor 18.000 ft/éjszaka áron megszállhatunk itt.

 

Lakóhajóval élhetsz a hullámokon

Hollandiában a csatornák hazájában nem ritka a bérbadott lakóhajó, amellyel akár be is utazhatjuk az országot. Nálunk erre a Tisza-tavon nyílik lehetőség, ahol csodásan felszerelt, légkondicionált lakóhajókat kínálnak 45.000 forintért éjszakánként mindazoknak, akik az éjszakát is a vízen szeretnék tölteni.

 

Körpanoráma egy víztorony tetejéről

Még a fővárosban is találhatunk különleges szállást, mégpedig egy egykori víztoronyban. A ferencvárosi víztoronyban kialakított apartmant naponta 22.000 forintos irányáron nagyobb társaságok is kibérelhetik. Attól nem kell tartani, hogy valamilyen éles sarokba ütközik az ember a kör alakú szobákban!

 

Jurtában, akárcsak őseink

Őseinkhez és más nomád népekhez hasonlóan mi is lakhatunk jurtában, klasszikus, XXI. századi jurtahotelek az ország több pontján fogadják a vendégeket Balatongyöröktől kezdve Ürömön át Dobogókőig. Nincs más hátra csak kiválasztani a legszimpatikusabbat.

 

Templomhotel avagy imádság az utazáshoz

Ha valaki szeret rejtélyes helyeken lakni, akkor biztos kedvelni fogja ezt a hotelt, ami egy még 2007-ben is működő templomból lett kialakítva. A Mátrakeresztesen található rsort elegáns berendezéssel és az egykori templom különleges atmoszférájával várja az ide betérőket éjszakénként 35.000 forintos áron.

 

Hordószállás a legjobb magyar nedűkhöz

A Balatonpart sem maradhat ki különleges szállás-körképünkből: Balatonalmádiban hordószállásokat kínálnak a balatoni borok kedvelőinek és azoknak, akik szeretnék stílusos körülmények között tölteni a szabadságukat a magyar tenger partján. Egy hordó ára 24.000 forinttól indul éjszakánként.

 

Buboréksátorban a csillagok alatt

Külföldön már évek óta hódít a buboréksátor, ahonnan éjjel a csillagokat csodálhatják a vendégek. Nálunk Noszvajon lehet kipróbálni ezt a fajta szállást, miközben finom egri borokat kóstolhatunk vagy napközben kipróbálhatjuk a közeli gyógyfürdők valamelyikét.

 buborek.jpg

 Ha tetszett a cikk és szeretnél több fotót vagy tippeket az utazásokról, akkor kattints a Csatangoló blog Facebook oldalára!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csatangolo.blog.hu/api/trackback/id/tr6615215720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Argus_ 2019.10.11. 06:32:26

Az erdei, fán kialakított ház nyert nálam! Kösz a posztot! :)

Void Bunkoid 2019.10.11. 10:11:23

Csak megjegyzem, helyesen írva "ekhós szekér". Az "ekhó" a sátor neve, amit a tetejére feszítettek, és semmi köze nincs a "visszhang" jelentéső echóhoz. Mindössze szerencsétlen homonimák. Mint ahogyan a nyúl sem nyúlik, a hal ugyan valóban meghal, de nem erről kapta a nevét, és még egy fal sem falt fel senkit :)

Viktor-a-konyhában · http://viktorakonyhaban.blog.hu 2019.10.11. 14:02:03

én még hozzátenném a galyatetői kilátó épületben a bivakszállást:
www.galyacentrum.hu/szallas.html
süti beállítások módosítása