Ingyen szálloda és ebéd, de csak bevállalós utazóknak!

2019. november 21. 19:12 - Csatangoló

Élő youtube közvetítésért 1 dolláros szoba Japánban, a mobiltelefon száműzéséért ingyen ebéd Nagy-Britanniában.

tianshu-liu-sbk40fdkbag-unsplash.jpgA kép csak illusztráció: Japán

Egy japán szállodában 1 dollárt kell fizetned egy éjszakáért, ha beleegyezel, hogy az ott eltöltött idődet élőben közvetítsék a youtube-on. A Fukuoka városában található Asahi Ryokant a 27 éves Tetsuya Inoue vezeti, aki nemrégiben eldöntötte, hogy egy merész húzással világhírűvé teszi nagymamája kicsit megkopott, tradicionális szállodáját. A cél természetesen új utazók bevonzása és a szálloda nevének ismertebbé tétele. Elmondása szerint a rendhagyó marketing ötlet egy angol influencer példája nyomán merült fel, aki szinte az egész ott tartózkodását élőben közvetítette a világhálón. Ezek után jó ötletnek tűnt egy saját youtube csatorna létrehozása, amely a Ryokan8-as szobájának életét mutatja be, mindig az aktuális lakójával együtt. A csatornán csak képet adnak, illetve a fürdőszoba nincs bekamerázva, azonban minden más élőben megjelenik a youtube-on. Az utazók nem igen féltik a privát szférájukat, ugyanis a Ryokan 8-as szobája hosszú hónapokra előre foglalt, igaz csak napi egy dollárt kell érte fizetni.

A digitális világ átalakítja az életünket és ez a változás számos különleges kezdeményezésnek nyit utat az utazási, vendéglátó piacon is. A Frankie & Benny’svolt az első olyan étterem az Egyesült Királyságban, amely arra ösztönözte vendégeit, hogy váljanak meg mobiljaiktól, legalább egy családi ebéd vagy vacsora idejére. Állítólag a brit gyerekek 15%-a úgy gondolja, hogy a szüleiknek fontosabb a mobiljuk, mint ők. Ha viszont a kedves vendég úgy dönt, hogy vállalja az offline közös étkezést, akkor a gyerekek ingyen ehetnek a Frankie & Benny’s-ben. Az étterem külön nomobile zónát is kialakított, ami nagyon sikeres, különösen a gyerekek körében, mivel 72% -uk azt mondta, hogy szeretnék, ha szüleik kevesebb időt töltenének a telefonjaikkal és helyette többet beszélgetnének velük. A Frankie & Benny’s  bízik abban, hogy ez a kezdeményezés a családok számára egy új esély arra, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz és minőségi családi időt töltsenek együtt.

Ha szeretnél hasonló érdekességekről olvasni, akkor like-old a csatangoló Facebookoldalát!

1 komment
Címkék: tipp

A bejegyzés trackback címe:

https://csatangolo.blog.hu/api/trackback/id/tr2215318820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.12.04. 20:09:49

Beszélgessenek egymással többet mobilon.
süti beállítások módosítása