Felnőttbarát hotel - szvingerklub vagy gyerekmentes övezet?

2016. május 24. 10:33 - Csatangoló

A felnőttbarát hotel kategória valójában mit jelent: szvingerszállodát vagy csak egyszerűen gyerekmentes övezetet? Eddigi utazásaim során három alkalommal szálltam meg kizárólag felnőtteknek fenntartott hotelben, és a tapasztalataim azt mutatják, hogy egyik definíció sem állja meg a helyét igazán.

temtation2.jpg

Hat évvel ezelőtt a szilveszteri időszakot Mexikóban töltöttük a férjemmel, ahol  Cancunban a Hotel Temptationben laktunk, amely az egyik legnépszerűbb adult hotel a térségben. A szálloda elnevezéséhez méltóan valóban mindent megtett, hogy a párok romantikus és szexi környezetben élvezhessék a nyaralást. A szálloda színei – a vörös és a fehér – nemcsak a közösségi terekben domináltak, de a szobákban is, ahol óriási tükrök, felnőtt tartalmat sugárzó tv-csatornák fokozták az erotikus hangulatot. Ez utóbbiból egyébként az animációnál sem volt hiány, hiszen az alsónemű-divatbemutatótól kezdve a medenceparti pajkos játékokig sokféle programon vehettek részt a vendégek. Esténként pedig sztriptíz-show, pizsamaparti és vetkőzős kaszinó várta a bevállalós közönséget. S bár ezek a programok valóban felnőtteknek lettek kitalálva, és talán a legtöbb szállodában elképzelhetetlennek tartják a hasonló eseményeket, mégis azt kell mondanom, hogy udvariasabb és visszafogottabb vendégsereggel kevés helyen találkoztam. Senki nem csókolózott a strandon vagy a hotel diszkójában illetlenül, senki nem zajongott a „csöndes” medencénél és mindenki mosolyogva várt a sorára az éttermekben. Az biztos, hogy a szálloda szolgáltatásai igen magas színvonalúak voltak, kezdve a kifogástalan és bőséges gasztronómiai kínálattól, a koktélokon keresztül egészen a tisztaságig. Az amerikai elvárásokon szocializálódott kiszolgáló-személyzet hihetetlen pszichológiai érzékkel kezelte a vendégek ügyes-bajos dolgait.

temtation.jpg

Hasonló élményben volt részem Egyiptomban is pár évvel ezelőtt, ahol Hurghadán a Sunrise Holiday Resortban töltöttünk el egy hetet. A kivételes csenden és renden kívül először semmi nem utalt arra, hogy felnőtt hotelben lennénk. Ezután megérkeztek az animátorok, és elkezdődtek a szexis játékok, még transzvesztita show-t is láthattunk a jóvoltukból. A spa részlegben pedig magától értetődően ajánlották fel a „boldog befejezést” minden masszázskedvelőnek, amit az orosz középkorú hölgyek előszeretettel igénybe is vettek. Mindemellett a szálloda - egyiptomi viszonylatban pedig különösen – tiszta volt, kivételes étel- és italkínálattal, gondos, mindenkire figyelő animátor-csapattal.

sunrise2.jpg

 A legfelejthetőbb emlékem sajnos pont Magyarországhoz kötődik, itthon az egri Hotel Imolát próbáltuk ki egy hétvégére a férjemmel, ami szintén kizárólag felnőtteket fogad. A szálloda szép volt, különleges wellness-részleggel kiegészítve, de sajnos a várt „adult hotel érzés” teljesen hiányzott. Zene és programok nélkül kizárólag unatkozó párokkal találkoztunk, akik este 8 után, a vacsorát követően nyugodni tértek. A szálloda hangulata sokkal inkább hasonlított egy nyugdíjas wellness-központhoz, mint egy romantikus felnőtt hotelhez. Azt hiszem, a magyaroknak még tanulni kell, hogy mit is jelent igazándiból ez a kategória: nemcsak gyermekmentes övezetet, de olyan programokat is, amelyek szórakoztatják a felnőtteket, esetleg jó alapot adnak a romantikához. A világ más tájain a szállodaipar már megtanulta, hogy ez a kategória elsősorban nem a gyerekek kitiltásáról szól, hanem különösen magas színvonalú szolgáltatás és program-csomagról.

sunrise_1.jpg

Ha valaki szeretne valami különlegeset kipróbálni és éppen nem gyerekkel utazik, azoknak bátran ajánlom a külföldi adult hoteleket, biztosan nem fognak csalódni, sem megbotránkozni. Magyarországon pedig inkább vigyük magunkkal a csemetéinket és válogassunk a családi programok közül, az itthoni vendéglátók ebben sokkal jobbak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csatangolo.blog.hu/api/trackback/id/tr888740778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása