Malaga gyerekszemmel

2016. május 24. 10:58 - Csatangoló

Ha gyerekkel utazol Malagába, akkor felejtsd el a Picasso múzeumot, az elegáns andalúz gasztrotúrát és a több órás sorban állást a granadai Alhambra kapujában, hiszen csemetéd úgysem fogja kibírni hiszti nélkül! Családdal utazni más dimenziót jelent, de nem kevésbé óriási élmény, hiszen a kicsik teljesen más szemszögből láttatják a Costa del Sol-t. Dobd sutba az úti könyvek klasszikus ajánlatait, és csemegézz bátran az alábbi, kipróbált tippekből!

  1. Tavasszal és ősszel élvezhetőbb a Costa del Sol

Aki szereti a 40 fokos hőséget és imádja az óceán vizére hajazó hűs habokat, annak kiváló választás nyáron Malaga és környéke, amely több millió turistát vonz a főszezonban. Gyerekekkel azonban sokkal kellemesebb lehet tavasszal vagy ősszel elrepülni Malagára, hiszen ekkor is csodás 25 fok fölött alakul a napi legmagasabb hőmérséklet, már ilyenkor is számtalan légitársaság akciós jegyei közül választhatunk, és ráadásul olcsóbbak a szállások is. Ebben az időszakban még a Malagához közeli Benalmadéna kisváros Pueblo negyedében is akad kiadó apartman, ahol megízlelhetjük az igazi andalúz építészet romantikáját. A tavaszi napsütésben a fűtött medencénél élvezhetjük a strandolást, ha pedig egy kis izgalomra vágyunk, akkor a kirándulás sem lesz fárasztó a csemetéknek sem.

pueblo_2_k.jpg

  1. Berber makákók Európában

Tudta, hogy Európában egyedül Gibraltáron élnek majmok természetes körülmények között, szabadon? A gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt csodás élményt jelent a gibraltári berber makákók közötti séta, akik állítólag már 711 óta élnek az Ibériai-félsziget legdélebbi csücskén. A majmok sziklájára, egyben a gibraltári kilátóba libegővel juthatunk fel, amely 4 éves korig ingyenes. Ne hagyjuk ki a fenséges és egyben meghökkentő látványt, ami a szikláról tárul elénk: a pár kilométerre húzódó, afrikai partok és Európa között ugyanis óriási hajóforgalom zajlik, mintha csak a délutáni dugóval terhelt M7-est látnánk vizi kivitelben.

  1. Hasznos tippek gibraltári utazóknak

Maga Gibraltár egy kis spanyol Britannia, ahol a piros telefonfülke, a királyi címeres határőr látványa jól megfér a spanyol cirádás építészettel. Mindemellett vámszabad terület, itt olcsón vásárolhatunk parfümöket és márkás napszemüvegeket. Tavasszal és ősszel – amikor kevesebb a turista – akár autóval is beléphetünk a mini-államba, ráadásul egy olyan reptéri kifutópályán keresztül, ami egyben a határvonalat is megadja. Ottjártunkkor éppen egy felszálló gép miatt váltott pirosra a közlekedési lámpa, így várnunk kellett a határellenőrzésre pár percig. Nyáron viszont jól gondoljuk meg, hogy mennyi időt szánunk Gibraltárra, ugyanis ilyenkor a tömeg miatt nem lehet behajtani autóval és a főbb látványosságok körülbelül 5-6 km-re vannak a határvonaltól, valamint az ott kialakított óriási parkolótól. Ez a távolság pedig gyerekekkel és pihenőkkel akár több órába is telhet.

gibrltar_latkep_k.jpg

  1. Testközelben a delfinek

Különös szerencse kell ahhoz, hogy Marbellából vagy Malagából kihajózva természetes körülmények között láthassunk delfineket, bár az igaz, hogy a dél-spanyol partok mentén valóban akad néhány delfinpopuláció. Ha mégsem sikerülne őket lencsevégre kapni, ne keseredjünk el, hanem keressük fel a benalmadénai delfinshow-t, amely egész évben látványos attrakcióval várja a családokat. A delfineken kívül oroszlánfókákat, pingvineket is láthatunk a parkban, sőt állatsimogatásra és –etetésre is be lehet fizetni a vállalkozókedvű gyerkőcöket. A Costa del Sol legtöbb nyaralóhelyén egyébként működik vidámpark, vizipark is, Estepona településén pedig belekóstolhatunk az afrikai szafarik világába a Selwo Safari Zoo parkban.

delfinshow_2_k.jpg

  1. Costa del Sol az útikönyv szerint

Bár az útikönyvek elsősorban Granadát, Cordobát és Sevillát ajánlják az utazóknak, gyönyörű mór építészeti emlékeik miatt,  pici gyerekkel meggondolandó, hogy nekivágjunk-e több száz kilométeres távolságoknak. A három kiemelt úti cél közül talán Granada van a legközelebb, amelyet a Sierrák gyönyörű hegyei között közelíthetünk meg. A fárasztó út után kihagyhatatlan látnivaló az Alhambra, amely a mórok uralmát idézi. Ide azonban mindenképpen foglaljunk interneten jegyet, vagy ha nincs rá mód, akkor délutánra időzítsük az egyedi kirándulást, mivel délután 2 óráig csupán csoportokat engednek be.

  1. Malagai városnézés, ami még belefér

A Costa del Sol fővárosának tartott Malaga nemcsak hosszú homokos tengerparttal, de csodás belvárossal is büszkélkedhet. Itt született Picasso, akinek szülőházát bárki megcsodálhatja, aki pedig művészetkedvelő gyerekekkel utazik, betérhet az ott berendezett múzeumba is. A kisebbekkel addig lakatoljunk a városka színes gyalogos hídján, ahol már több ezer lakat hirdeti a szerelmesek vágyait. A körülbelül 2 négyzetkilométeren elterülő központ kihagyhatatlan látnivalója a máig befejezetlen egytornyú reneszánsz katedrális, ami még a gyerekeknek is tetszhet, különösen a tavasszal érő narancsfák és rengeteg szobor miatt. Innen csak pár perc sétára van a trópusi kerttel övezett tengerparti sétány, ami számtalan színes játszótérrel, lankás lugasokkal és csodás trópusi növényekkel várja a megfáradt utazókat és a lakosokat.

 malaga_foter_k.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csatangolo.blog.hu/api/trackback/id/tr958742754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása