Vidámpark újratöltve - 7 tipp kicsiknek és nagyoknak!

2016. június 01. 14:47 - Csatangoló

Május utolsó hétvégéjét Sopronban töltöttük, mivel gyereknap alkalmából szerettük volna elvinni a kislányunkat a várostól 12 km-re fekvő osztrák Family Parkba. Kalandos élmény volt, ajánlom gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt! Mindemellett nagyon sajnálom, hogy Budapesten megszűnt a Vidámpark.

_mg_8993_kk.jpg

  1. Pihenj rá a vidámparkra!

Bármennyire is közelinek tűnik Ausztria, és Bécset is megjárhatjuk egy nap alatt oda-vissza autóval könnyedén, a Family Parkba nem ajánlott az egy napos utazás. Egyrészt mi Sopron felé mentünk át a határon, így kényelmes szünetekkel 3 óra alatt értünk le Budapestről. A park óriási, rengeteg játékkal, ami egész napos programot jelent. Érdemes kipihenten érkezni!

  1. Mennyi az annyi?

Bár elsőre kicsit soknak tűnik a 21.50 EUR-ós ár (kicsiknek, nagyoknak egyaránt), a parkban szinte minden játék ingyen használható, így összesítve megéri ezt az árat. Persze nem árt néhány 1 EUR-óssal készülni, mert van néhány játék (céllövölde, elektromos bébijátékok), ami ezzel működik. A parkból nem lehet kilépni a belépő megvásárlása után, így egész napos program esetén készüljünk elemózsiával és vízzel, bár a benti éttermek is megfizethetőek. A parkolás ingyenes.

_mg_9046_kk.jpg

  1. Kicsiknek kötelező a magasságmérés!

A park bejárata után közvetlenül egy kicsiknek szánt magasságmérőt találunk, amit érdemes a 4-5 évesek esetében igénybe venni, mert a legtöbb, felnőtteknek szánt játékra 100 cm felett ülhetnek fel a lurkók kísérettel.

  1. Jó időben vigyünk fürdőruhát!

Nyáron a gyerekeknek mindenképpen ajánlott fürdőruhát vinni, mivel gyerekpancsoló, vizijátékok sora várja őket. Ráadásul a polip-körhintán vagy a vizicsúszdákon a felnőttek is nyakig vizesek lesznek. Nem kell félni a közvetlen napsugárzástól sem, mivel a játékok árnyas fák és bokrok között helyezkednek el, mindig találunk egy kis hűsítő árnyékot.

_mg_8994_kk.jpg

  1. Állat- és mesebarátok se hagyják ki!

A park nemcsak körhintákat, hullámvasutat és különböző csúszdákat tartogat, hanem életnagyságú szobrokkal eleníti meg a klasszikus meséket – Hófehérkétől Holle anyóig – sőt van állatsimogató is. Mindezek mellett a vállalkozókedvűek egy valódi farmot is kipróbálhatnak.

_mg_9065_kk.jpg

  1. Kösd össze egy soproni hétvégével a kalandot!

Mivel Budapesttől és az ország középső-keleti részétől elég messze található a Family Park, így érdemes az egynapos kirándulás helyett soproni hétvégében gondolkodni. A Lővérek hűs dombjain számtalan apartman és szálloda kínál szállást különböző árfekvésben. A szombati osztrák kiruccanást kipihenhetjük egy kis soproni városnézéssel (mi a kisvonatos, idegenvezetős formát próbáltuk ki!)

_mg_8997_kk.jpg

  1. Hozd ki a benned élő gyereket!

A Family Park a felnőtteknek sem unalmas. Van egy-két embert próbáló játék, amelynek még a megpillantása is adrenalin-lökettel jár, de a félénkebbek is jól szórakozhatnak a vidámparkban. Én is legyőztem a félelmemet és felültem a patkányt formázó hullámvasútra, ami félelmetes gyorsasággal repített a magasba, majd a mélybe. Érdemes túllépni a komfortzónánkon és kipróbálni minél több hintát és játékot.

 _mg_9070_kk.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csatangolo.blog.hu/api/trackback/id/tr88768004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása