6 borzongató, kísértetjárta hely vidéki nagyvárosainkban

2017. november 15. 14:54 - Csatangoló

Ha szellemvadászatra indulsz, akkor nem kell messzire utaznod, hiszen vidéki nagyvárosaink is bővelkednek különböző kísértethistóriákban és paranormális jelenségekben. Íme a 6 legizgalmasabb sztori vidéki nagyvárosunkból.

19791668.jpg

Forrás: Ó-Ebergényi Kastély, panoramio.com

 Maguktól mozgó tárgyak a temető helyén épült lakótelepen

Debrecen az ország második legnépesebb városa, amely számtalan látnivalóval büszkélkedhet. De azt sokkal kevesebben tudják, hogy kísérteties sztorikban sincs hiány a cívisvárosban. Történt ugyanis, hogy a debreceni Dobozi lakótelepet egy temető helyére építették fel, s bár a legtöbb sírt átszállították a nagyerdei köztemetőbe, azért bőven akadt olyan elhagyatott temetkezési hely, amit egyszerűen beszántottak. Állítólag még ma is gyakran ásnak ki a kutyák emberi csontokat az emeletesházak közötti földekből. Az ott lakó idősebbek szerint az építkezés utáni első években különösen erősek voltak paranormális jelenségek: gyakran estek le indokolatlanul tárgyak, több lakó is beszámolt indokolatlanul fel- majd lekapcsolódó villanykörtékről, sőt sokan még titokban figyelő szellemeket is érezni véltek.

 Boszorkányok és véres gyilkosságok nyomában

Harmadik legnépesebb városunk Szeged kísértethistóriákban és borzongató történetekben is élen jár az országban. Sokan ismerik a szegedi Boszorkány szigetet, tulajdonképpen egy félsziget a Tisza partján a város szívében. Már a nevét is egy szomorú történetnek köszönheti, hiszen 290 éve 14 embert vetettek itt máglyára boszorkányság vádja miatt. A helyiek szerint a halottak esténként még mindig a szigeten kísértenek, és hátborzongató hangokat adnak ki. A XX. században is történtek véres események a városban, így például a 1994-ben, a Bárka utcai 6. szám alatt élő neves cukrászmestert és családját kíméletlenül meggyilkolták. Az örökösök végül túladtak a rémes történelmű épületen, amelyet a helyi Vöröskereszt vásárolt meg.

 Celebszellemek, UFÓk és Szűz Mária

A Bükkben senkinek sem kell bemutatni Bükkszentkeresztet, amely gyógyító köveiről lett híres, hiszen a hiedelmek szerint itt pihent meg annak idején Szűz Mária is, amikor Jézus mennybemenetele után hosszas vándorútra kelt. A helység csak egy ugrásra van a harmadik legsűrűbben lakott vidéki városunktól Miskolctól, ahol az elmúlt évtizedekben több szellemlátó és ufókutató is felbukkant. Nem tudom, hogy mennyire lehet hinni a címerfestő Kőházy Galkó Zsuzsannának, aki még Michael Jackson szellemét is látni vélte a városban, vagy annak a youtube videónak, amit tavaly töltöttek fel és teljesen UFÓ-ra hajazó mozgó tárgyak láthatóak rajta. Egy biztos Miskolc is bővelkedik paranormális jelenségekben az ott lakók szerint.

2482111121050057_szeged_tisza_boszorkanyszigetrol.jpg

Forrás: Boszorkánysziget, Szeged Városom 

Üresen kongó kísértetházaktól Drakula pincéjéig

Nem is gondolnánk, hogy a legtöbb szellemjárta helyet Pécsen tartják nyilván még úgy is, hogy tavaly lebontották a szellemjárta magasházat. Még így is maradt jócskán olyan hely, ahol kísértetekkel találkozhatunk: ilyen például a Kodály Központ és a Tudásközpont, amelynek helyén egykor a Budai nevezetű temető állt, vagy az üresen kongó Munkácsy Rendelőintézet, amelyben 2008-as kiürítése után különleges hangokat hallottak az arra járók. Esetleg említhetjük a belvárosban egykoron állt „Drakulya-ház”-at is, aminek a pincéjét nem is olyan rég tárták fel, ez is bizonyítja, hogy még a népirtásairól hírhedt havasalföldi vámpír-fejedelem, Vlad Tepes, azaz Drakula is meglátogathatta Pécset.

Kommunista terror és váratlan diákhalál

A Kecskeméten, a Homokbánya városrész ma iskolai intézményeknek és kollégiumnak ad otthont, de a történelme korántsem ilyen fényes. A II. Világháború után ugyanis a szovjet katonák „osztályidegen” fiatalokkal építtették fel laktanyáikat és lakásaikat kínkeservesen ezen a  területen, ez pedig rányomta a hangulatot az épületekre akkor és ma is. A kínszenvedések árán létrehozott városrészt később elkezdték rehabilitálni, és a felújított épületek egy részét birtokba vette az ifjúság. Bár a helyiek sok rémisztő pletykát ismernek a homokbányai terültről, az sem túl megnyugtató, hogy 2010-ben egy fiatal főiskolás is életét vesztette itt a Homokbányai Kollégiumban és halálának okát azóta sem tárták fel.

orig_bukkszentkereszt_boldogasszony-kove2c_gyogyito_kovek.jpg

Forrás: Bükkszentkereszt, gyógyító kövek, Világbiztonság.hu 

Bezárt a kísértetjárta kastélyszálló

Magyarország egyik leghíresebb szellemjárta kastélya Szombathelytől pár kilométerre helyezkedik el Vasszécsenynél. Az Ó-Ebergényi Kastélyban hátborzongató dolgok történnek állítólag, rémisztő arcok és szellemalakok ijesztgetik az odalátogatókat, vagy az ott megszállókat. Látni véltek itt guggoló kísérteteket is, de suhanó árnyat is észleltek már. Bár a kastélyt pár éve gyönyörűen felújították és szállóként is üzemelt, jelenleg elhagyatottan áll. Szombathelyen más kísérteties sztorik is történtek az elmúlt években, így például 2010-ben egy asszony a sátán parancsára megölte édesanyját a Petőfi utcában, a házból rögtön ki is költöztek az ottlakók.

Ha tetszett ez a kis iromány, akkor dobj egy like-ot a Facebook oldalamra. https://www.facebook.com/csatangoloblog/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csatangolo.blog.hu/api/trackback/id/tr713278417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása