Megnyílt az első IKEA múzeum Svédországban

2016. június 22. 16:01 - Csatangoló

Bár én nyáron elsősorban a tengerpartokat és a meleget részesítem előnyben, sok ismerősöm van, aki a kánikula elől szívesen menekül egészen Svédországig. Ha éppen te is oda készülsz, akkor ajánlhatok egy kihagyhatatlan programot, ugyanis megnyílt a világ első IKEA múzeuma Älmhult városkában.

Az IKEA szerintem sokunk szívét megdobogtatja akkor is, ha éppen nem lakberendezünk. Az IKEA  már-már egyfajta intézménynek is tekinthető: a boltok környékén dolgozók szívesen térnek be az IKEA éttermébe ebédelni akkor is, ha semmit sem vásárolnak, a kisgyerekes anyukáknak pedig havonta egyszer kötelező program elvinni a gyerkőcöt valamelyik IKEA-ába egy kis játékra. Ha viszonylag olcsó és jó minőségű háztartási cikkeket, textileket vagy éppen bútorokat szeretnénk vásárolni, mindenkinek elsőként az IKEA jut eszébe. Ráadásul az elmúlt évek gazdasági válsága Magyarországon a több nagy áruházlánc közül egyedül az IKEA-t hagyta érintetlenül. Pont emiatt gondolom, hogy rajtam kívül mások is szívesen bekukkantanának az IKEA-múzeumba, ahol andalogva bóklászhatunk a XX. századi szobabelsők között. Idén júniusban Älmhult városában megnyílt az első IKEA múzeum, stílszerűen az első üzlet egykori épületében, amely egyébként 1958-tól várta a vásárlókat. A városka egyébként elég messze van Schtockholmtól (kb.  474 km), ami eléggé megerőltető autóval, ugyanakkor gyorsvonattal akár 3.5 óra alatt elérhetjük. Íme néhány fotó az IKEA múzeum kiállított tárgyairól, egy kis kedvcsinálónak.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csatangolo.blog.hu/api/trackback/id/tr958832810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása