Meghódítják a lengyelek a magyar utazási piacot?

2017. november 02. 06:41 - Csatangoló

Egy bölcsészmentés, budapesti közvetlen járatok New Yorkba és Chicagoba, hihetetlen várakozások, légiutaskísérő-toborzás és még számos újdonság - a világ egyik legidősebb légitársaságának a sajtóeseményén jártunk.

 

Nemrégiben egy különleges sajtóeseményen jártam a Budapest Airport 2-es terminálján, amelyen a LOT lengyel légitársaság mesélt aktuális magyar terveiről. Pár hónappal ezelőtt jelentették be ugyanis, hogy Budapestről közvetlen járatot indítanak New Yorkba és Chicagoba, hetente négy, illetve két alkalommal. Ez valóban óriási hír minden magyar utazónak, hiszen már évek óta - tudomásom szerint - csak átszállással lehet elérni az USA-t, és egyébként is Budapestről nagyon kevés hosszútávú járat indul. A LOT viszont - Adrian Kubicki, a LOT szóvivője elmondása szerint – óriási potenciált lát a magyar piacban, ezért döntött arról, hogy közvetlen járatokat indít az USA-ba jövő tavasztól. A terveik megvalósításához pedig épp most kezdték el amagyar légiutaskísérők toborzását is. Szerintem nagyon sok business és civil utazó örül a lehetőségnek, hogy átszállás nélkül, rövid idő alatt elérheti majd New Yorkot és Chicagot, és végre én is megvalósíthatom egy régi álmomat, és elrepülhetünk egy városnéző körútra a „Nagy Almába”

 

Mindemellett a LOT egy remek PR-húzással, megmentett egy magyar bölcsészt is. A sztori valamikor pár hónappal ezelőtt kezdődött, amikor Pálfi László, az ELTE történelem mesterszakos hallgatója megnyerte az azóta már megszűnt airberlin nyereményjátékát és rövid ideig két USA-ba szóló jegy boldog birtokosa lehetett. Sajnos az airberlin csődbe ment, és már nem tudta teljesíteni a nyertes iránti kötelezettségét. A LOT azonban közbelépett és megmentette a nyertest, aki ráadásul business osztályon utazhat másodmagával a tengerentúlra, New Yorkba. A nyeremény átadásának alkalmából egy sajtóeseményt szervezett a Budapest Airport, amelyen mi is készítettünk néhány fotót. Egyébként megjegyzem, hogy érdemes a reptér facebook oldalát böngészni, mert nagyon jó akcióik és játékaik vannak, ahol egy csomó repjegyet kisorsolnak.

 

De mit is tudhatunk a LOT-ról? A lengyelek nemzeti légitársasága Európában rengeteg helyre repül Varsóból, illetve a tengerentúlra Los Angelesbe, New Yorkba, Chicagoba és Torontóba indít hosszútávú járatokat, Ázsiába pedig Szöul, Peking és Tokió a fő úti célpontjai. Tőlünk eddig csak a lengyel fővárosba repülhettünk a LOT-tal, de ez jövő tavasszal az új amerikai járatoknak köszönhetően megváltozik. Egyébként a varsói átszállású jegyek sem rosszak, most novemberre például 150-170.000 forintos áron 12,5 órás menetidővel találtam New Yorki jegyet Budapestről. A LOT egyébként a világ egyik legöregebb légitársasága, 1929-ben alapították. Elég jól szerepel a különböző versenyeken is, így például 2015-ben bekerült a világ 10 legpontosabb légitársasága közé, mivel járatainak 88%-a menetrend szerint indult és landolt abban az évben.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csatangolo.blog.hu/api/trackback/id/tr7113117678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása